søndag 13. januar 2013

Min første frøbestilling…

Med litt skrekkblandet fryd har jeg sendt avsted min første førbestilling på nett. Jeg har nå en liten boks med frø etterhvert, men dette er sånn “plukket med meg på kiwi” (de hadde jo fin frø-stand der!) og de mange posene fra Plantasjen. Samt at jeg nå har sådd noen “selvhøstede” grønnsaksfrø, jeg hadde stor suksess med både chili og paprika fra grønnsaksdisken i fjor.

Men nå har jeg altså tatt et skritt lenger, og bestilt noen frø på nettet. Fra Sverige. Impecta.se. De kommer vel om ikke så lenge, og da blir det ny bloggpost tenker jeg. Egentlig er det neppe en veldig fornuftig handel, det var litt mer sånn “Seriøst? kan jeg så DET? Må prøve!!!” og “hadde jo vært gøy om det gikk, selv om jeg ikke helt tror det” og “Ja, men det må jeg jo bare prøve” Nåja, litt tomater ble det da (Om det er fornuftig kan diskuteres, de som har milelange sålister av tomattyper synes selvsagt det, andre som er mer sånn “tomater, ok” vil vel muligens mene at de tre typene jeg har fra før burde være mer enn nok, men neida. (Og flere skal det bli, bare vent!)

Jeg gleder meg til de kommer, selv om mesteparten muligens ikke egentlgi skulle i jorden helt enda, se, det husker jeg ikke egentlig. Står nå heldigvis på dem. Nå jobber jeg jo såpass lange dager for tiden (årsoppgjør har en sånn effekt på en regnskapsfører…) men siden vi ikke jobber i helgene der jeg jobber nå (got to love this!) så er det da litt tid og overskudd til å så i helgene. Nå som lillejenta vår ser ut til å endelig ha knekket koden på å SOVNE når vi legger henne (og ikke et par timer senere) så er det litt mer kveldstid igjen også. (Egentlig er det vel vi som har knekket en kode, hun sover ikke på dagtid i helga, og vips får vi lagt henne greit… Fra mandag av skal sovingen i barnehagen begrenses ja!)

Mens jeg sitter her kommer jeg å at jeg egentlig har noen flere blodbegerfrø jeg skulle ha i jorden i kveld, det har jeg glemt, men 1)det er jo ikke egentlig for sent og 2)det er teoretisk sett en dag i morgen også. Vi får se. Jeg har litt småting å gjøre før det er leggetid, søndag er “bade orkideene”-dag bl.a

Men spennende kan det i alle fall bli, frø er gøy!

Det er enda ikke noe som spirer på kjøkkenbenken min. Ikke Clivia, ikke Chili, ikke Blodbeger. Og ikke Paprika som jeg sådde i går heller (da jeg altså glemte at jeg hadde tenkt å så resten av  blodbegerfrøene (ombestemte meg litt i forhold til opprinnelig plan. Men vi kan jo si at jeg holder meg til den…. venter litt og ser om de spirer, for å se om jeg bør gjøre noe annerledes med resten…)

(Cliviaen begynner jeg snart å gi opp forresten, den har jo lagt der i en måned nå! Det høres ikke bra ut!)

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med din første frøbestilling, som garantert ikke blir den siste kan jeg tenke meg :) Det er lett å bli bitt av den basillen, for det er så utrolig mye vakkert, og et mye bedre utvalg enn på matvarebutikken! Ønsker deg lykke til med sådden!

  SvarSlett
 2. Impecta er skumle, jeg får nyhetsbrev på mail og har papirkatalogen på nattbordet...
  De vet definitivt hvor jeg bor...
  :-)
  Tre tomat-typer er vel egentlig litt snaut? Og hvilke tre? Det som er fint med å være frø-avhengig er at ingen tar seg nær av at du forteller detaljer. Tvert i mot. Det er flere av oss som enkelt og greit limer inn bestillingene i bloggen. For når du blir gal NOK, tror du (dvs jeg) at alle må være interessert i hvilke frø du (dvs jeg) har. Nå har jeg fire isbokser med frø, og leser fremdeles frøkatalogene. Og snart kommer den omvandrende frøboksen fra HAgegal!

  SvarSlett
 3. Hei,
  Ja det er utrulig spennande med frø. Blir ein først bitt av basillen er det lett for at bestillingane flyg avgarde.
  Har både bestillt og fått frøa frå Impecta. Dei er raske å levere.
  Så lykke til med såinga.

  MarJE.

  SvarSlett
 4. Detaljene kommer, men det tenkte jeg ta når frøene var kommet, og jeg fikk litt mer oversikt.

  Siste bestilling blir det definitivt ikke, for jeg har visst allerede fyllt handekurven på impecta en gang til, bare avventer å trykke på "kjøp"... Skummelt enkelt...

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for alle som tar seg tid til å legge igjen et lite spor etter seg :)