torsdag 3. januar 2013

Clivia update - januar

Det ene av de to interspesifkke frøene som overlevde, har vokst i juleferien, et fint blad strekker seg oppover :)

Men det dusinet med frø som ligger til spiring…. de ligger der fortsatt uten en eneste sprie. Antakelig ikke helt uberørt av at det ved en feil skjedde det uheldige at lyset over kjøkkenbenken, som gir dem “lys og varme” ble slått av når vi dro på ti dagers juleferie… mørkt og kaldt er ikke like ideelt… Jeg håper at ved å sørge for mye lys og mye varme (og badegulvet på natten ja) så skal jeg klare å få spirer, og etterhvert planter på dem likevel.

Jeg håper nå virkelig det.

Sånn ellers klør det i så-fingrene mine, så det er vel ikke utenkelig at det blir sådd blodbeger i løpet av de neste dagene i alle fall…

2 kommentarer:

 1. Hei på deg!
  Fryktelig synd med de frøene som skulle bli variegerte. 10 dager kaldt var nok ikke det greieste. Men det kan også skyldes frøene. Kunne du se gode spirepunkter?
  Ellers ser jo denne spiren prima ut, og 7 bladder på den andre er jo flott!

  SvarSlett
 2. Ti dager kaldt var nok ikke bra, men de kunne spiret før den tid også, sånnsett.

  Jeg ser jo spirepunktene helt fint, men det kommer ikke noen spirer der, så disse har jeg avskrevet nå mentalt, men bare ikke praktisk fått meg til å kaste dem.

  Det er forresten ikke 7 på den andre da, det er det 6. som er på vei viste kontrolltellingen. Men, det går da bra med de to jeg har i alle fall, det blir bare ikke de MENGDENE jeg hadde sett for meg, jeg skulle jo ha TO ettåringer, TO sånne spirer som den ene jeg har, og så hadde seg sett for meg 5-6 planter fra de variegerte, om ikke alle ble albino da (hvorav jeg håpet en ble variegert, men var forberedt på grønne blader) Men så har jeg altså totalt TO Clivia.

  Det må bli flere på sikt...

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for alle som tar seg tid til å legge igjen et lite spor etter seg :)