lørdag 5. januar 2013

En clivia mindre

Vel hjemme fra juleferien synes jeg den ene cliviaen sto veldig på skrå.
I kveld så jeg litt nærmere på den, om jeg kunne rette den opp. Men nei, da oppdaget jeg at den har ikke røtter lenger. Denne har nok tapt. Jeg vil aldri få vite om den ville få de gule blomstene den skulle, eller noe annet. Den må jo ja røtter for å vokse.

Jeg vet ikke hva som har skjedd. Den hadde et par små biter rot som var råtten da jeg pottet om, men det tok jeg bort, og vannet litt mindre for å unngå at det skulle skje mer.

Nå er jeg nesten redd for hvordan det ser ut nedi den andre potta...

4 kommentarer:

 1. Føler med deg. Er også Cliciafrelst og har to blomsterklare gule Clivia ute på planterommet mitt. De har nå fått sin vinterhvile og jeg er spent på om de vil komme med blomster i år....i alle fall den ene.

  SvarSlett
 2. Så synd! Men håper den andre klarer seg! Jeg sådde Cliviafrø som jeg fikk av ei dame på Hagegal for 4 år siden, og kanskje de blomstrer i år? Men jeg aner ikke hvilken farge blomstene får! Damen sa at om stilkene er brunrøde nederst, så vil de mest sannsynlig bli orange! Det hadde vært morsomt med en gul, da!
  Krysser fingrene for den andre du har!

  SvarSlett
 3. Den har nok råtnet ja, så synd. La de tørke opp mellom vanningene, det liker de :-)

  SvarSlett
 4. Jeg synes jo egentlig at jeg har latt dem tørke opp, men nå skal den som er igjen (og den andre som kommer etterhvert) få tørke enda mer opp mellom vanningene enn de har fått så langt.

  Håper jeg etterhvert kan klare å få en Clivia blomstringsklar, disse ettåringene var de eldste jeg hadde, så det er en stund igjen, ja.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for alle som tar seg tid til å legge igjen et lite spor etter seg :)