onsdag 13. februar 2013

En liten oppdatering fra plante”rommet”

Eller hylla mi da altså.

Dette bildet viser nemlig hele “planterommet” mitt pr i dag. Det skal utvides da, jeg har i alle fall kjøpt inn til like mye til.

Men for nå er det dette jeg har, og her ser vi helt i utkanten en fuchia og en pellargonia jeg prøvde å overvintre, men jeg tror ikke det lykkes, for det første ble de tatt av frosten før de ble tatt inn, og for det andre har det antakelig vært FOR kaldt og feil vanning (for mye totalt sett, men for lite på et tidspunkt…) i løpet av vinteren. Men de er nå satt inn i “lys og varme” for å gi dem en sjangs.

Skal vi se om jeg husker hva jeg tok biler av da, dette er vel ulike chili-spirer, rett og slett. Jeg har fire ulike typer, tre fra førposer og den siste fra middagen… I fjor hadde jeg bare de fra middagen, og det ga kjempesuksess det altså, så vi prøver igjen. La det være sagt at vi nesten ikke spiser chili da…

Dette er det som skal bli stemorsblomster. Her er spireprosenten veldig lav, det sto at om det ikke spiret innen en måned skulle jeg sette dem i kjøleskapet en måneds tid, det er jo kommet noen spirer, så jeg kan jo ikke sette dem i kjøleskapet synes jeg, men jeg vurderer å så en potte til, direkte i kjøling før spireforsøk? Kanskje verd et forsøk i alle fall, elles blir det ikek mange stemprsblomstrene på meg til sommeren, jeg har tre potter, men under ti spirer.

Denne har nå heller ikke hatt sånn knallsuper spireprosent, men her er det nå blitt noen spirer, dette er hvite fioler.

Her har vi vel derimot sånn ca 100% spireprosent… Dette er spisspaprika fra middagstilberedningen… Vi hadde et par slike planter i fjor og fikk da noen paprika på dem, men ikke så mange som det går med i husholdningen, så jeg prøver på nytt i år. Flere planter, og bedre stell.

Og her har vi blodbeger. Fremst har vi første sårunde, som har fått et sett med ekte blader etter frøbladene på en del av dem. Bak har vi sårunde nr 2, hvor det er sådd altfor tett…

Det skal bli spennende når det etterhvert blir prikletid, da trenger jeg den utvidede plassen tror jeg ja…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for alle som tar seg tid til å legge igjen et lite spor etter seg :)