lørdag 4. januar 2014

Vi er i gang!

Ja, da er vi i gang med årets første frø.

1. januar sådde jeg de første blodbeger-frøene. Det skal nok bli flere, men jeg hadde ikke helt gjort hjemmeleksen min med tanke på jord, så inne fantes lite, og meget tørr jord. Jeg skal nok ordne meg, jeg har mer jord i garasjen, om enn ikke akkurat såjord, men jeg har sang også, og ellers kan jeg vel plukke med meg en pose såjord og for den del, neste gang jeg er et slikt sted.

I går hentet jeg min fem pr gamle sønn i barnehagen, og han viste frem hva han haddei  lommen sin. To frø. Kan vi dra hjem og begrave dem i jord og vanne dem, mamma, så kanskje de blir en blomst eller et epletre?

Joda, vi gjorde nå det, og jeg spurte ham litt ut om disse frøene. Jo, han hadde funnet noen små fisker, og inni var disse frøene. Han hadde først fire, men han ga to av dem til bestekompisen sin, så det ikke skulle bli urettferdig for noen av dem.

Jeg har tenkt litt på dette, og i dag tidlig viste jeg ham et bilde. Var det en sånn? JA, og frøet var inni der, viser han fornøyd.

Vi har i vinduskarmen to små frø i en potte. Av LØNN.

Sånn i tilfelle dette ikke gir helt det resultatet han ønsker seg, har jeg lovet ham at han skal få så noen andre frø til våren, som kan være hans. Han tenker seg da agurk. Og tomat. Og litt mais, så han kan lære seg å like det. Og etter at jeg foreslo det, også solsikker.

Men selv om det er 8 grader ute, så tror jeg vi skal vente litt før vi setter igang med det meste. Det er jo mulig at det kommer en vinter, etterhvert…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for alle som tar seg tid til å legge igjen et lite spor etter seg :)